söndag 12 juni 2016

Gös 2016 - säsongen har dragit igång :)

Hej alla som kanske läser min så jätteroliga blogg. Eh... Ja det har ju inte varit så många inlägg den senaste tiden men äntligen kommer ett här.

Fiske är något som stillar både kropp och själ. Ger tid att tänka på allt möjligt. Det är även möjligt att få lite adrenalinkick av fisket. Det hände idag.



Just nu när sommaren börjar komma igång med sol och varma dagar så kommer även abborre och gös igång i de svenska vattnen. Jag har redan fått en liten som fick åka tillbaka men idag högg en större som jag tog med hem och fick bli till kvällsmat. Stekt i smör blev det riktigt smarrigt. Ingen tid över att dra ihop potatis och sås - brukar ju bli så efter att ha fiskat och kommit hem runt 19 på kvällen. Då vill man bara smaka på fisken!!!

Hade provat leta gös med ekolod men fick inga direkta hugg och svårt då båten driver med strömmen hela tiden även om det verkar rätt lugnt på ytan. Elmotor och ekolod är också rätt svårt då det inte är någon direkt kraft att backa och leta efter fisken. Så jag styrde hemåt och tänkte jag dragar (trollar på rikssvenska :) vägen tillbaka. Efter ett tag rycker det till i vertikalspöet och något har tagit jiggen som var till för vertikalfisket haha. Gissa vem? Jo gösen Gösta ville gärna ta min jigg när den släpade med bakom båten! Spännande och lät den simma iväg lite också och dra in den sakta. Lite fajt är alltid kul.

Rätt stor gös. Första stora för säsongen.

Stekt gös i smör.

Så jag fick mig en gös till slut. Kan tillägga det var den andra gösen som högg på samma sätt. Rent statistiskt verkar det vara lyckat att draga med jigg. Nästa gång kanske jag testar med fler spön med bara jiggar :)

Testa det om du vill! Kan ju fungera för dig med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar