torsdag 15 augusti 2013

Lowrance Elite-4X DSI, ny fiskegrej (INTE) på väg!

Efter att ha varit ute och fiskat med brorsan Alex och hört om hans fiske i Mälaren så kändes det dags att skaffa sig ett ekolod. Det använder man till vertikalfiske om jag inte har fel. Hitta en fisk och slänga ned en jigg och få fisken att hugga. Lathet kanske vissa tycker men vill man ha fisk är det bra.

Efter några veckors tankar så kom jag fram till att man bör ha färg men då jag inte riktigt hade resurser för en med stor skärm kollade jag in de med 4 tum skärm.

OBS! Trist, tyvär var detta ekolod slut i shoppen och hos leverantören så det blir inget med detta. Får se vad som kan finnas som alternativ. 

Ett som verkar vara riktigt bra var Lowrance Elite-4X DSI här nedan:


Nackdelen med liten skärm enligt vissa är att man inte ser så bra på den men jag hoppas det skall gå bra. Innan de stora skärmarnas tid var ju dessa typ standard. Här är lite info om den:

Lowrance Elite-4X DSI är ett kraftfullt, detaljrikt färgekolod som kommer med den innovativa DownScan Imaging-teknologin som ger kristallklara, extremt detaljrika bilder. Elite-4X DSI är uppbyggt kring mycket enkla menyer vilket gör det lätt att hantera samt om du vill fördjupa dig i ekolodets funktioner så finns det ett avancerat läge tillgängligt. Montering är mycket enkel tack vare ett nytt snabbfäste med vrid- och vinklingsfunktion. En annan praktisk funktion är TrackBack som ger direktval för backspolning av ekolodsbilden för att titta noggrannare på redan passerade vattenområden. Skärmen och knapparna kommer också med en justerbar bakgrundsbelysning med vitt diodljus för användning dag och natt. Lowrance Elite-4X DSI är förseglad och vattentät samt lämpar sig för användning i saltvatten.
 Så nu är det snart dags att få hem den och testa på med ekolod och jiggar! Blir häftigt.

Uppdatering: hela 5 dagar Väntetid då den var slut på lagret!

Mer info kommer säkerligen! Vill du veta mer om modellen se här: http://www.outdoorexperten.se/p-18225-lowrance-elite-4x-dsi.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar