söndag 7 augusti 2016

Bolagsupplysningen.se blufferbjudande? - läs mer här om sanningen!

I dagens lokaltidning kunde man läsa om en företagare som fått brev från Bolagsupplysningen.se. Det var intressant då jag själv också har fått ett sådant brev i dagarna. Det verkar som de valt Småland denna gång eller rakt av skickar ut ett erbjudande till alla företagare just nu. 

Vad är detta för brev? Skall man bli kallsvettig bara man öppnar det??? Många vet inte vad detta är men läs gärna vidare så reder vi ut saken tillsammans.

Blufferbjudandet från Bolagsupplysningen.se? Man kan undra om man får det som de vill sälja om man vill betala 10000 kr som det hela rör sig om totalt???

Det ä oftast företagare som får en blå blankett som är väldigt lik en myndighets egna blankett. Jag har ju t.ex www.jobbtimmar.se som en del av mitt egna företag. Man kan tro att det är från t.ex skatteverket eller liknande. Man kan även förstå om nån råkar skicka in blanketten till dem i tro att det är gratis och ok.

Jag skickade givetvis inte in någon blankett. Det bör du inte heller göra för den delen. I lokaltidningen hade offret istället tankar på att skicka tillbaka det förbetalda svarskuvertet och bifoga något roligt till dem.

Idén med det är att Bolagsupplysningen får betala för att hämta ut breven - om alla som får detta erbjudande skickar tillbaka ett tomt brev får de själva betala och råkar således ut för samma sak som dem de försöker lura. Rolig tanke!

En del tror att det är olagligt att skicka ut dessa erbjudanden men troligen är det inte det, ansvaret ligger ju tyvärr på köparen, mottagaren av brevet. Man kan ju sen undra om de verkligen kommer lägga upp ens uppgifter om man köper erbjudandet. Gör de inte det är det säkert olagligt i steg två...

Berätta gärna i kommentarsfältet om du fått denna och hur du reagerade. Gjorde du något speciellt?  Har du kanske betalat redan? Fick du något för pengarna? Skriv gärna!!!

Varning för denna blankett. Kan bli onödig kostnad om du inte ser dig för innan du skickar in den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar