tisdag 22 juli 2014

Rensa (filea) gös, abborre, gädda - hur man gör det på några minuter

Ända tills nyligen har jag inte tagit upp så mycket fisk pga det är så tråkigt att rensa dem. Oftast blir det ju lite sent med och det är inte så kul att rensa innan man åker hem från fisketuren. Men får man nån fin gös eller abborre så bör man ju kunna rensa och filéa dem på ett enkelt sätt.

OBS! Detta är abborre med ben! Nästa gång blir det att filea den!
Filead abborre och gös med räkor...

Och gissa vad enkelt det ser ut iallafall. Här nedan är tre videos från samma proffs som filear gös, abborre och gädda. Principen verkar vara samma för alla fiskar. Bara man har en grymt vass filékniv så kommer man nog långt och det går bra. När jag rensade min stora gös förra året var kniven slö därav blev det svårt att rensa. Kändes som det tog stop hela tiden - men har man vass kniv går den nog igenom det mesta!

Längst ned finns ett klipp på engelska som även visar att gösen har kött på kinderna som man kan skära ut och tillaga. Kolla in det med!

Så - ut o fiska och börja träna känns det som!

Filea gös:





Filea abborre:







Filea gädda:





På engelska, gös och abborre (teknik för de flesta fiskar)