söndag 20 juli 2014

Popperfiske - spännande, effektivt och givande!

Popper är en sorts wobbler som drar fram på ytan på vattnet (ytgående bete). Den ger ifrån sig rasslande ljud som skall locka fram fisken. Igår var första gången vi testade detta och det blev mycket kul.

Har du förslag på bra sjöar med stora abborrar? Skriv en kommentar nedan! Känns lite som i vår sjö är det inte så många stora. Även om man generellt får större abborrar på popper än på spinnare har ingen över 1 kg huggt ännu! Tips mottages!

Uppdatering 4/8-14: Nu hugger även de stora på poppern. Den blåa nedan har jag fått upp till 800g abborre på. De älskar popper! Det verkar även kvitta vilken tid man fiskar - bara man hittar ett ställe där abborre brukar vara så smäller det på första kastet :)
Dock skall tilläggas att det var bäst tid för detta när sommaren var som varmast i juli. Framåt hösten var det inte lika mycket hugg. Så man får passa på under sommaren!


Man kastar ut där man vet abborre brukar jaga småfisk och rycker i spöet samtidigt som man vevar in. På första kastet började en abborre attackera poppern och till slut satt den på krokarna. Hela tiden ser man hur vilda de är och hur de vill äta upp poppern. Det ger lite adrenalin kick!

Oftast brukar abborren jaga småfisk, löja, och ser man att det hoppar mycket småfisk på ett ställe är det givet att kasta med popper. Bra tid brukar vara på eftermiddagen, kvällningen. Det är rätt skön känsla att stå i kvällssolen och bara kasta och se dem hugga... Populära ställen kan vara runt vass, vasar och lite bergig omgivning där det sluttar ned. Är det lite grunt och stenigt för att sedan dyka nedåt lite djupare kan de riktigt stora stå och lura där. Kommer en popper rasslande ovan dem smäller det!

Idag fick vi fler abborre samt en gädda som högg precis vid båten som släppte tyvärr.  Fisken är vild när något är på ytan och lockar dem. De flesta hugg tog på båda krokarna och det såg ut som de verkligen ville äta poppern! De måste tagit i väldigt mycket - oftast såg det ut som de kom från sidan när de gick på wobblern.

Denna teknik kommer jag verkligen testa mer av. Känslan när det hugger glömmer man inte...

Jag köpte mina poppers på Bengtssons Fiske i Korsberga:Här är en YouTubevideo om popperfiske, en reportage där man får känna på hur det fungerar!

I videon används Rapala Skitter Pop.Här nedan lite av våra bilder från popperfiske! Troligen kommer det fyllas på med mer bilder!
Fiskekompisar som blev sålda på poppers första försöket!!! :)

Inte bara abborrar .... Gäddor tar poppern också om de är i närheten!

Gäddan högg direkt när poppern slog ned i löjastimmet.

De flesta gånger sätter sig kroken i ryggen och i munnen.
Grabben med en abborre.
Här en abborre som högg på poppern!

Fint när solen går ned och man får den sista varma kvällsolen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar