måndag 29 juli 2013

Hur jag kopplade min blogspot till eget domännamn på Loopia - enkel info!

Jag hade min blogg på blogspot och såg man kunde koppla den mot ett domännamn. Jag hade redan köpt www.emanuelhenrysson.se och använde detta på min egna VPS-server. Det vore kul att använda det namnet på en tjänst som låter en ha en blogg enkelt och gratis. Det visade sig att jag tänkte helt fel ända fram tills idag. 6 månader på helt FEL spår. Det kan man vara ibland men det är kanske inte det bästa i flesta fallen.

Fram tills nu hade min sida inte fungerat alls. Varför?

Jag hade blandat ihop DNS inställningarna som blogger visade för mig med Loopias inställningar. Jag tänkte inte på att dessa ändringar skall göras på min egna VPS server! Så efter att jag ändrat i DNS zonen på min egna server fungerade det direkt.

Jag loggade helt enkelt in på min WHM Manager som sköter VPS-servern och tog fram mitt konto med emanuelhenrysson.se och ändrade i DNS-zonen där enligt de instruktioner som finns på Blogger. Jag hade innan endast försökt på Loopias DNS-editor men det gick aldrig. Jag köper mina domäner via Loopia men kopplar dem till min egna server :=)

Så - har du ett liknande problem? Kanske detta kan hjälpa dig? Skriv en kommentar om du vill och fråga om har frågor!

Hörs,
Emanuel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar