torsdag 1 augusti 2013

SEO optimering av min blogspot blogg - går det?

Kommer försöka göra lite tricks med bloggen och anpassa den till sökmotorer. Frågan är, kan man göra en gratis blogspotblogg bättre än den redan är?

Har du en blogg på blogger, blogspot, och vill göra så Google listar den bättre än standard inställningarna för mallarna man kan välja på? Då kan du få reda på en del bra tips här.

Teorin är att rubriken på varje blogginlägg ska vara märkt med H1 tagg. Som standard använder blogspot H3 taggen vilket ger mindre intresse för sökrobotarna.

H1 taggen har blogger (Google) bestämt att hela blogg titeln får ha. I mitt fall inget direkt optimerat för Google ännu. I andras fall kanske t.ex Nisses blogg istället för ett intressant inlägg på bloggen. Detta ska man ändra på.

Dock bör man inte sätta H1 på alla bloggrubriker som på startsidan t.ex. Det gillas visst inte att man säger att varje rubrik är en H1, huvudrubrik. Då skall man använda H2 eller H3. Detta kommer jag också visa hur du ordnar.

Några andra saker är att titeln på blogginlägg och arkivet börjar med din bloggs namn vilket ser rätt dåligt ut i Googles sökresultat. Man kan fixa till så att inlägget visas innan bloggens namn. På så vis matar man Google med bäst info då de oftast har en gräns på hur lång titeln får ha i sökresultat.

Se hur det går och hur jag gör kommer jag skriva senare! Svaret på min fråga jag ställde mig är ett stort JA! Det går faktiskt att ordna till sin blogspotblogg så den blir rätt bra - helt gratis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar