fredag 21 augusti 2015

Högtryck! Sommarfiske i småländska sjöar ger resultat

Äntligen får man väll säga. Efter månader av regn (känns det som) har högtrycket vunnit över regn och rusk. Solen kommer fram och ger 20-22 grader på dagarna och värmer upp sjöarna där småfiskarna står och solar sig. Vet de om att de är älskade av både abborrar, gädda och gös men även av oss människor? De anar nog inte att jakten är igång...

 Under den senaste veckan fiskade jag i två sjöar och det blev bra napp båda kvällarna. Det är faktiskt rätt skönt att sitta i sommarsolen och kasta efter abborre eller draga (småländska för trolla) efter gös och gädda.

Här nedan är några bilder på lite som jag fick. Abborren t.ex var varm i kroppen jämfört med för några veckor sedan då de var kalla. Det tycker jag känns som de är upp vid ytan mer där vattnet är varmare - och jagar småfisken som också står där och solar sig.

Beten som Soft 4 Play storlek S ger garanterat hugg om det finns hungriga abborrar i vattnet... Min favoritfärg just nu är Fire Tiger.

Gäddan högg på en röd Predatek Viper wobbler som går på ca 3 m.

Den största den kvällen av kanske 8 abborrar. 780 gram!

4-5 fileade abborrar fick bli till en egen hemmagjord fiskgratäng.

I en sjö känd för sina gäddor fick jag denna 3 kg gädda. Båtägaren fick själv en på 5 kg :) Inte illa när man fick höra att här finns bara stora gäddor. Och så fick vi två gäddor på några timmar. Tummen upp!
Fin utsikt en sommarkväll nånstans i Småland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar