söndag 22 juni 2014

20X zoom objektiv för Galaxy S5 - bra eller dålig?

Eftersom zoomfunktionen i kameran i Galaxy S5 inte är riktigt så bra som i bl.a. Galaxy S4 Zoom så kollade jag runt lite på nätet och hittade en pryl som skulle kunna hjälpa till med detta. Den heter "Samsung Galaxy S5 Long Range 20x Zoom Telescope and Tripod". Namnet lät mycket bra och själva produktspecifikationen lät som att det skulle bli väldigt bra bilder om man använde zoom linsen.



Efter att paketet kommit hem till mig en dag efter jag beställt (MobileFun har grymt snabb frakt!) så var jag mycket förväntansfull. Visade några vänner paketet och sa "Kolla in det här!". Så packade upp grejerna som ser bra ut och verkar ha hög kvalitet.

Sen monterar jag ihop sakerna för att testa ta bilder. Man får med ett skal som sätts bak på telefonen och sedan skruvar man på objektivet framför "kamerahålet". Då får man en telefon med en megazoom ser det ut som :). Allt såg fint ut även om det kanske är lite omständligt att montera upp detta på semestern när ungarna springer omkring :)




Okej, nu kör jag igång kameraappen och ställer in på vanligt läge. Ingen zoom på i kameran utan den skall använda zoomen i produkten jag just köpt. Och vad ser man?
  • Bilden är inte alls skarp.
  • Bilden är vågig.
  • Känns inte som 20X zoom. 

Här kan man se hur skev bilden blir när man har 20X zoomobjektivet och tar en bild.

Här är det lite bättre, inte så skev, men inte klar och skarp bild. En sådan bild har man i princip inget behov av.
Objektivet passade inte i det medföljande skyddsfodralet...

Slutkommentarer

Jag prövade manuell fokusering på själva objektivet men blev inte så bra som det som stod i beskrivningen av produkten! Så den här saken kan man antingen lämna tillbaka den eller lägga den i hyllan för att samla damm.

Så har du tankar på att köpa den (Samsung Galaxy S5 Long Range 20x Zoom Telescope and Tripod) så låt bli. Du kommer ångra dig! Istället finns det andra roliga saker att köpa till din Galaxy S5 här.

Slutbetyg: UNDERKÄND!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar