tisdag 5 augusti 2014

Solcellsladdare för Galaxy S5 och iPhone! Räddaren i nöden?

Har du som jag råkat ut för tomt batteri när man är ute i naturen, på semester eller kanske fiskar? Oavsett var du varit har troligen solen varit framme och värmt dig – på dagarna iallafall. Och då händer det som inte får hända – batteriet står på 15% eller något liknande och drar ut rätt snabbt.

Även om min Samsung Galaxy S5 har ett energisparläge som när man aktiverar får svartvitt skärm så kanske jag vill använda några andra program än de som Samsung tycker man får använda. Så vad gör man?

Tittade runt på MobileFuns onlineshop för mobiltillbehör (har skaffat lite prylar där innan) och efter en sökning på ”solar” (blir sol på svenska) så hittade jag en solcellsladdare där (enCharge Folding Solar Storage Power for Smartphones and Tablets).

I starkt tygmaterial är denna helt okej att ha med på vandringen eller fisketuren!
Tyvärr hittade jag den inte genom att söka på solcellsladdare vilket de kanske borde ordna till för oss i Sverige. Produktsidan var bara på engelska! Men men. Laddaren såg bra ut och det följde även med ett batteripack på 8000 mAh som man kan ladda från om det är molnigt och solen inte kan ladda. Tittar solen fram är det bara att ladda det stora batteriet så är man laddad inför kvällen :).


Några tekniska specifikationer:
  • Kapacitet: 8000mAh
  • Solenergi: (MAX.) 5W 5V,1000mAh
  • Input: DC5V, 1A
  • Output: DC5V, 1.5A
  • LED: 1.5W
  • Ihoppackad storlek: 179 x 105 x 39mm
  • Utfälld storlek: 550 x 179 x 15mm
  • Vikt: 490g
Den kom i en fin stabil låda där inga fraktproblem kan uppstå. Redan när jag öppnade upp och vecklade ut själva solpanelen började den ladda! Det blinkar i de blå små lamporna – och vid skrivande stund är det molnigt ute också. Spännande att se det går ladda även då!



Det följde med olika adaptrar för olika enheter såsom Samsung Galaxy S5 och iPhone osv. Själva sladden var bra och stabil den också. Adaptern sitter bra på sladden och åker t.ex inte bort av sig självt. Ibland kan adaptrar vara dåligt gjorda men denna var mycket bra!

Sen finns det en inbyggd lampa med LED som man sätter på med två knapptryckningar – bra om man är ute i mörker och glömde ficklampan!

Totalt sett är detta en mycket smart pryl! Har stött på många med iPhone som klagar på att batteriet drar ut snabbt. Är man ute och solar, fiskar eller badar med sin iPhone eller annan smartphone kan solcellsladdaren från enCharge vara en smart investering. Solen är ju gratis! Priset ligger på ca 720 kr + frakt så det är inte så dyrt om man t.ex jämför med laddare på Biltema. Kvalitén borde ju vara högre när man köper original mobiltillbehör!


Det enda minuset är att produktsidan är på engelska – kanske de inte hunnit översätta detta ännu till svenska. Så det gör ju att en viss målgrupp kanske missar denna smarta prylen. För den som kanske vill ha en annan sorts trådlös laddare finns det mycket annat att välja på hos MobileFun också.

Pris: 723 kr + frakt
Köpvärd: Ja!
Totalt betyg: Mycket väl godkänd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar