lördag 22 april 2017

Samsung Galaxy S8 ute nu - uppackning och första intrycket. Helt kass?

Det är vår och det brukar betyda sol och fiske. Men solen dröjer och då får man hålla till godo med en annan stadigt återkommande händelse - nytt telefonsläpp från Samsung. Men var den bra eller dålig? Läs vidare!

Så här slimmad var S8 modellen!

I år är det modellen Galaxy S8 och S8+ som släpptes. Ivriga nördar kunde få den skickad till sig redan den 20 april medans andra får vänta till den 28. Och jag råkar falla in i förstnämnda gruppen så här kommer mina första intryck.


Telefonen kom givetvis perfekt förpackad och gav en viss premiumkänsla när man packar upp den. Dock inte lika mycket som S7 som var med metallram runt telefonen. Min modell var S8 svart färg. Utan att tänka på det antog jag att den skulle vara minst lika stor som S7 Edge. Men där var första överraskningen - den var mindre. Mer lik S6 Edge. Och helsvart utan någon metallram. När man känner på den liknar den även lite plastkänsla så får kolla upp om det är metall eller plast i skalet.

Annars var den mycket slimmad och smidig. Tog mindre plats vilket kanske är en fördel då S7 ibland var lite stor att få ned i fickorna. Man kan ju då anta att S8+ är mer lik S7 eller t.o.m större... Har du en S8+? Skriv gärna en kommentar om din upplevelse av den!Själva Android var givetvis mycket lik S7 då den äldre modellen redan fått samma operativsystem som nya S8 vilket kanske tog bort känslan av en helt ny telefon.

Galaxy S8 var snabb och smidig att använda så där kan man inte klaga eller säga något negativt egentligen.

För den som gillade hörlurarna man fick med S7 kommer man troligen bli besviken på det man får med S8an. Vid första blicken ser de proffsiga och bra ut men när man stoppar in dem i öronen hörs knappast något. De är MYCKET känsliga av hur man placerar dem då det är en ny design på dem som skall passa precis i örat. Det är fortfarande 3.5 mm kontakt vilket är mycket bra! Känslan blir att detta headset kommer man inte använda sig av dock...


Laddaren är via USB-C - en adapter följer med om man behöver till den mindre USB kontakten. Detta kan leda till att man får köpa fler laddare om man inte har några USB-C liggandes...

Utöver detta krävs ju någon form av fodral eller skydd för telefonen. Här valde jag ett S-view fodral som även kan ställas in som ett stöd. Hur många gånger har man inte ställt telefonen mot kaffekoppar och annat mindre bra för att titta på något Youtubeklipp osv??? Det slipper man nu! Och det syns mycket bra info på skärmen när den är stängd. Så det rekommenderas!


Överlag en bra telefon - om S8+ var menad som lyxversionen så bör skillnaden i vissa fall vara stor. Skall man investera i en helt ny mobil och man kan nöja sig med en Galaxy S6 Edge bör den räcka för de flesta. S6 har en superbra kamera som givetvis är bättre i S7 och S8 men den slår andra telefoner stort. S8 kanske inte är värd varenda krona tyvärr.

Skriv gärna hur din upplevelse var om du har en S8!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar